Een gezond gewicht

Een gezond gewicht heb je wanneer je geen last hebt van je eigen lichaam. Je moet hierbij denken aan iemand die niet te dun en niet te dik is maar gewoon lekker in zijn vel zit en trots is op zichzelf. Bij een gezond gewicht moet je denken aan mensen die iedere dag gevarieerd eten en daarom een gezond gewicht hebben. Maar het kan ook zijn dat mensen gezond eten en een ziekte hebben en daardoor bijvoorbeeld veel vocht vasthouden, of dikker worden door medicijngebruik. Dat wil niet zeggen dat deze mensen niet goed eten, het kan zijn dat mensen juist erg gezond eten en toch last hebben van overgewicht waar ze zelf niets aan kunnen doen. Oordeel daarom niet op het uiterlijk, maar kijk wat de mensen eten en hoe ze dat eten. Als iemand de tijd neemt voor een maaltijd en er echt van kan genieten, dan is dat een goede manier van eten.

Overgewicht

Je kunt via het internet je BMI berekenen, zo kom je er achter of dat je een gezond gewicht hebt. Als dat zo is dan kun je zo doorgaan met eten, maar let er wel op dat je voldoende af blijft wisselen zodat je een gezond gewicht blijft houden, ook bewegen hoort hier bij. Als je BMI niet goed is dan kan het zijn dat je te maken hebt met overgewicht. Hier kun je wat aan doen. Het eerste wat je hier aan kunt doen is zorgen dat je gezonder gaat eten en dus af gaat vallen.

Wat kan ik er aan doen?

Als je teveel ongezonde voeding binnen krijgt, dan krijg je vanzelf te maken met overgewicht. Je lichaam gaat dan de vetten vasthouden en gaat deze opslaan, in je buik bijvoorbeeld. Je wordt op deze manier steeds zwaarder. Het is belangrijk dat je gezond gaat koken en goed kijkt naar verantwoorde maaltijden. Vind je het niet leuk om alleen te koken en alleen te eten? Nodig dan eens per week iemand uit, ga dan samen koken en het dan samen opeten, zo zorg je er voor dat je samen gezonder eten klaar gaat maken en lekker de tijd neemt om het op te eten. Fruit eten is gezond. Kijk daarom naar de mogelijkheden die je hebt om fruit te kopen, je kunt ook kijken welk fruit er in dit seizoen is. In de zomer bijvoorbeeld de aardbeien, deze kun je een paar meenemen naar je werk en daar lekker opeten. Neem er dan geen suiker bij want dat maakt het weer een ongezond hapje. Ervaar daarom nu wat het is om gezond te leven en doe er wat aan als je merkt dat je ongezond bezig bent.