Gezonde voeding

Wat is gezonde voeding?

Als het gaat over gezonde voeding dan gaat het over voeding die goed is voor ons lichaam. Het gaat dan over voeding waar goede stoffen in zitten die er voor zorgen dat we energie krijgen en die er voor zorgen dat we niet te dik worden. Groente en fruit behoren bijvoorbeeld tot de gezonde voeding. Ongezonde voeding is het tegenovergestelde, denk hierbij aan friet en pizza. Men wil hiermee niet zeggen dat je nooit friet mag eten, maar het is beter om te kijken naar gezonde voeding en er voor te zorgen dat je deze iedere dag voldoende binnenkrijgt. Weet jij van jezelf of dat je gezonde voeding binnenkrijgt of is het zo dat je geen duidelijk beeld hebt van wat je eet? Dan wordt het tijd om een lijstje bij te houden wat gezonde voeding is en streep dan eens aan wat jij op een dag eet. Maak dan een onderscheid tussen gezond en ongezond eten. Op deze manier kun jij voor jezelf duidelijk krijgen of dat je genoeg gezonde voeding binnen krijgt of dat je meer tijd moet besteden aan je eten zodat je gezonder gaat eten. Gezonde voeding is belangrijk, het zorgt er voor dat je lichaam de goede voedingsstoffen, vitaminen, mineralen binnen krijgt en hier kunnen we dan weer onze dagelijkse werkzaamheden door uit voeren. Als je gezonde voeding neemt,dan krijg je niet snel te maken met overgewicht, zeker niet als je daarnaast ook voldoende beweegt.

Hoeveel heb je nodig?

Van alles wat je op een dag gaat eten heb je een beetje nodig. Je moet nooit teveel van iets gaan eten dat is en niet gezond en na verloop van tijd ook niet meer lekker. Als je iedere dag aardappels gaat eten heb je hier na verloop van tijd geen zin meer in en moet je wat nieuws verzinnen. Het kan dan best zijn dat je de komende weken geen aardappels meer wilt eten. Zorg er daarom voor dat je voldoende af blijft wisselen, dan doe je namelijk wel mee aan de gezonde voeding. Gezonde voeding heb je zelf in de hand. Als je namelijk zelf de moeite wilt nemen om iedere dag te koken en hier de tijd voor te nemen dan kun je gezonde voeding klaar maken en iedere dag variƫren.

Gezonder eten, hoe kan ik dat doen?

Als je nu nog niet gezond eet, is het tijd om hier meteen wat aan te gaan doen. Zeker als je te maken hebt met overgewicht. Het is belangrijk dat je wat doet aan je lichaam, je moet sporten, lekker bewegen en goed eten. De gezonde voeding is voor iedereen belangrijk. Doe hier daarom aan mee en maak voor jezelf tijd vrij om een gezonde maaltijd te maken. Ga eens met vrienden en vriendinnen samen koken. Op deze manier kun je samen de tijd nemen en eens gaan experimenteren met het eten. Dit is de manier om er samen voor te gaan, de gezonde voeding kun je nu samen klaar maken, ook is het belangrijk de tijd te nemen om het op te eten. Als je met meer mensen eet, heb je de neiging lekker samen aan tafel te blijven zitten en dan neem je de tijd voor het opeten van je gezonde voeding.

Verder lezen

https://www.veganisme.org/voeding/voedingsstoffen/veganistische-kinderen/