Ongezond eten, niet verstandig

Wat is ongezond eten?

Ongezond eten is het eten van voedsel wat een nadelig gevolg heeft op onze gezondheid. Teveel van iets eten is nooit gezond, maar bepaalde stoffen zijn extra ongezond voor ons lichaam. Teveel vet bijvoorbeeld of teveel suikers. Je zou hierbij kunnen denken aan friet en pizza, het is niet gezond om hier veel van binnen te krijgen, zo af en toe een ongezonde maaltijd kan geen kwaad, maar iedere dag ongezond eten is niet goed voor ons lichaam. Dit gaat er voor zorgen dat ons gewicht alleen maar meer gaat worden. Daarom is afwisseling met het eten zo belangrijk, ongezond eten moeten we zo min mogelijk doen en ook voorkomen door veel groente en fruit te eten.

Waarom eten we ongezond?

Meestal eten we ongezond simpelweg omdat het lekker is, omdat het niet teveel moeite kost of uit verveling. Als mensen een drukke baan hebben dan kan het zijn dat ze thuis komen en veel honger hebben, als ze dan in de avond nog weg moeten is de kans groot dat ze even een ongezonde hap nemen. Zeker mensen die veel alleen zijn hebben deze aandrang meer dan mensen die samen wonen. Dan is er altijd wel iemand thuis die eten kan koken. Het ongezond eten kan ook uit verveling gebeuren, je kunt naar de stad gaan en eigenlijk geen honger hebben maar gewoon zin hebben in iets lekkers, dan kun je een ongezonde hap nemen, deze staan vaak al klaar en hoef je alleen maar naar binnen te schuiven. Het is een slechte gewoonte om alleen maar voor de lekkere trek ongezond te eten.

Wat zijn alternatieven?

Gemakkelijk en lekker zijn de sleutelwoorden voor vervangende soorten voedsel die de plek van ongezonde producten in nemen. Het is belangrijk dat ongezond wordt vervangen door gezond. Je kunt een snelle hap vervangen door een lekkere salade of een groenteschotel. Op deze manier kun je toch snel eten, en krijg je wel gezond eten binnen. Op deze manier kun je voorkomen dat je alleen maar ongezond gaat eten. Je kunt er ook voor kiezen om alleen maar gezonde kant en klaar maaltijden in huis te halen zoals een salade. Deze hoef je dan alleen maar in een ander bakje te doen met misschien een sausje er over als je dat lekker vindt en ook dan kun je lekker, snel en eenvoudig eten. Je moet geen friet in huis halen als je weet dat je dat gaat eten als het er is. Haal het bijvoorbeeld alleen met een verjaardag in huis als er andere mensen bij je komen eten. Neem even de tijd om te kijken wat de mogelijkheden zijn voor vervangende producten, groente en fruit maken al veel goed als het gaat over vervangende alternatieven. Gezond eten is belangrijk, gooi daarom alle ongezonde maaltijden weg en vervang deze meteen door gezonde maaltijden. Op deze manier ga je er voor zorgen dat je jouw lichaam gezonder maakt. Je zult snel merken dat je meer energie krijgt. Hier kun je nu aan werken door nu naar de supermarkt te gaan en gezonde producten aan gaat schaffen.

Verder lezen

http://www.veganisme.org/
http://veganchallenge.nl/wat-is-vegan/