Te veel vlees eten is niet gezond

Als je teveel vlees gaat eten is dat niet gezond, dit komt omdat al het eten wat je teveel binnen krijgt niet gezond is. Of dat je nu veel aardappels (met jus) of veel vlees gaat eten, het is beide niet goed. De stelling dat vlees eten ongezond is, is volgens veel mensen niet waar, de meningen zijn hierover verdeeld. Als mensen zeggen teveel vlees eten is ongezond dan wordt het door meer mensen bevestigd. Vlees bevat namelijk ook stoffen die gezond zijn voor ons lichaam en die ons lichaam nodig heeft. Als je geen vlees zou eten dan zou je vervangers moeten eten voor het vlees. Dit kun je niet alleen opvangen door groenten te eten, want in vlees zitten heel andere stoffen die ons lichaam echt nodig heeft.

Afwisselen met maaltijden

Als je elke dag vlees gaat eten kan het na verloop van tijd niet meer lekker zijn of ongezond worden. Zeker als je maar een soort vlees gaat eten. Dan wordt het er niet beter op als je dit iedere dag blijft eten. Denk er eens over na dat je iedere dag kip moet eten, na een week hoef je voorlopig geen kip meer te zien. Het vlees eten is dan wel lekker, maar hierbij moet je ook afwisselen. Neem eens een paar dagen dat je geen vlees eet, maar neem extra groenten. Of eet eens een pasta waarbij je meer groenten neemt en het vlees achterwege laat. Dan zou je ook nog kunnen kiezen voor een dag dat je alleen maar brood eet, puur voor de afwisseling. Een dag alleen sapjes drinken kan ook goed zijn, dan kan je lichaam zich reinigen en kun je de volgende dag weer vlees eten.

Groenten bij het vlees eten

Als je vlees gaat eten kun je hier veel groente bij eten, je zou ook steeds minder vlees kunnen gaan kiezen en dan meer groente nemen. Dit is een goede manier om het vlees eten af te leren of om te minderen. Zoek een vervanger, neem eens twee keer in de week vis en laat het vlees op die dagen weg. Neem dan ook geen vlees op je brood, spreek gewoon twee dagen af dat het vlees achterwege wordt gelaten. Haal het niet in huis en eet vervangende producten. Het avondeten zou je kunnen vervangen door vis, door brood of door extra groenten. Je kunt ook een shake voor jezelf maken uit de blender met verschillende soorten fruit. Zo kun je de vleesmaaltijden vervangen en zo leer je ook andere maaltijden klaar maken. Deze zullen ook extra lekker zijn en zullen er voor zorgen dat je gevarieerd leert en blijft eten. Groenten zorgen er voor dat de maaltijd gezonder wordt. Wissel ook hiermee af zodat de groenten niet gaan vervelen!

Verder lezen

http://www.veganisme.org/
http://veganchallenge.nl/wat-is-vegan/