Veel melkproducten eten

Als je veel melkproducten gaat eten dan moet je jezelf de vraag stellen of dit wel gezond is. Teveel melk is namelijk niet gezond. De woorden melk en gezond horen wel bij elkaar, want melk is gezond voor onze botten er bevindt zich namelijk calcium in en dat zorgt er voor dat onze botten sterk blijven.

Melkproducten zijn vaak in andere producten verwerkt

Als je brood eet krijg je ook melk binnen, ook als je toetjes eet zit hier melk in. Je krijgt daarom vaak meer melkproducten binnen dan je zelf in gedachten hebt. Sta er daarom maar eens bij stil hoeveel melk je binnen krijgt. Teveel melk is namelijk niet goed. Er zijn mensen die veel slijm op gaan hoesten wanneer ze melkproducten binnenkrijgen. Je kunt hierbij denken aan een softijsje of vanille ijs, dit ijs zit vol met vetten en dat kan er voor zorgen dat mensen hiervan gaan hoesten. Het kan komen dat dit te vet is of omdat ze overgevoelig zijn en een allergie hebben voor melkproducten. Als dat zo is dan moeten er vervangers worden gekozen. Er kan dan worden gekozen voor brood op waterbasis, dit scheelt namelijk al een hele hoop. Je eet iedere dag brood, als je dan het melkbrood door brood vervangt wat op waterbasis is gemaakt krijgt je al een hoop minder melk binnen. Maar denk ook eens aan kaas en een chocolade hagelslag. Dit kan ook zorgen voor extra slijm in de keel, ook deze producten dienen dan vervangen te worden. Het is niet erg om het eens in de zoveel tijd te nemen, maar het kan wel erg lastig zijn. Als je merkt dat je veel last krijgt van de melkproducten dan moet je ze laten staan.

Beperk de melkproducten die je eet

Het is nooit goed om ergens teveel van te eten, maar een beetje melk is wel goed voor de botten. Zorg er daarom voor dat je een beetje melk binnen krijgt, bijvoorbeeld door iedere dag een glas te drinken. Je kunt de melk dan in andere producten vermijden. Het gaat er om dat je zorgt voor afwisseling. Je kunt ook iedere dag een glas water drinken bij de maaltijd en in de avond een beker yoghurt nemen, dan krijg je toch de nodige voedingsstoffen binnen. Veel kinderen geven een allergische reactie voor melk, vaak hebben zij een koemelk allergie. Het kan zijn dat ze het levenslang bij zich blijven dragen. Het is dan belangrijk bij alles wat er gegeten wordt te kijken wat er in deze producten zit. Zorg daarom dat je altijd andere producten bij de hand hebt die vervangend zijn voor melk. Alhoewel melk met mate wel gezond is, kan het voor sommige mensen anders uitpakken als ze hier niet tegen kunnen.

Verder lezen

http://www.veganisme.org/
http://veganchallenge.nl/wat-is-vegan/